Ylämaankarjan liha


Kaikki myymämme naudanliha on omalla tilallamme Ylöjärven Mutalassa kasvanutta Ylämaankarjan lihaa. Hidas kasvu ja luonnollinen, monipuolinen korsirehuruokinta ilman väkirehuja, viljaa, tekevät ylämaannaudan lihasta maukasta, tummaa, lyhytsyistä ja vähärasvaista. Ruokimme eläimet ainoastaan omien luomutuotannossa olevien peltojen nurmirehuilla sekä luomuhyväksytyillä vitamiineilla ja kivennäisillä.

Kaikki nautamme, myös teuraseläimet, viettävät koko elämänsä ympäri vuoden ulkona laidunalueillaan vapaasti liikkuen, syöden, märehtien ja nukkuen. Kesäisin kaikki nautaryhmät laiduntavat ja talvisin ruokinta hoidetaan kuiva heinä ja säilörehupaaleilla. Emot saavat hoitaa vasikoitaan noin 8-9 kk ikäiseksi asti, jonka jälkeen vasikat vieroitetaan, sonnit omalle ja hiehot omalle laitumilleen kasvamaan. Sonnit ovat teuraskypsiä noin 3 vuoden iässä ja hiehot noin 2 vuotiaina.

Myymämme liha on valmiiksi raakakypsytettyä, vakuumiin pakattua ja pakastettua ellei toisin mainita tai sovita. Valikoimassamme on myös erikoisempia paloja kuten esim. picanha ja maminha rasvapinnalla sekä erilaisia maukkaita pihvivaihtoehtoja oyster steak, flat iron steak, skirt steak jne. Tutustu koko valikoimaan ja varaston tämän hetkiseen tilanteeseen HINNASTO-sivulla. Isommasta erästä kerralla (esim. puolikas ruho) tai vakituisesta tarjonnasta poikkeavista tuotteista kiinnostuneet ottakaa yhteyttä. Pyrimme toteuttamaan toiveet mahdollisuuksien mukaan!

ruhonosatlaajempi_1

Niska  = Pitkään haudutettaviin ruokiin, pannulle/grilliin muremmat erikoispalat. Luullinen/Luuton keittoliha, Petite tender, Flat Iron steaks

Etuselkä = Pitkään haudutettaviin ruokiin. Luullinen/Luuton keitto- ja pataliha

Entrecoté = Grilliin tai pannulle. Palana tai valmiina pihveinä

Ulkofilee = Pihveihin tai isompana palana uunissa paistettavaksi. Palana tai valmiina pihveinä

Sisäfilee = Pihveiksi tai kokonaisena uunissa paistettavaksi. Palana tai valmiina pihveinä

Paahtopaisti = Kokonaiseksi uunipaistiksi, palaliharuokiin, mureutetut pihvit. Palana tai valmiit marmoripihvit

Sisäpaisti = Kokonaisena uunilihana, kääryleisiin, grillipihveiksi. Palana tai valmiina pihveinä

Kulmapaisti = Pitkään kypsytettäviin pataruokiin. Palana

Ulkopaisti = Haudutettaviin ruokiin, kastikkeisiin ja pataruokiin, palvaukseen tai savustukseen. Palana ja valmiina pataliha kuutioina, Picanha

Pyöröpaisti = Pitkään haudutettaviin ruokiin, suolalihaksi, merimiespihvit. Palana tai pataliha kuutioina

Rinta = Uunipataruokiin, savustukseen, luullisena keittolihaksi. Luuton rinta Brisket, luullinen keittoliha

Kuve = Grilliin, savustukseen, kääryleisiin. Flank steak, Bavette

Kylki = Pitkään haudutettavaksi, grilliin. Kylkiribsit, Skirt steak

Lapa = Pitkään haudutettaviin ruokiin. Luuton keittoliha, käriste

Potka = Pitkään haudutettaviin ruokiin. Osso bucco

Häntä = Pitkään haudutettaviin ruokiin. Valmiina paloina

Muuta = Maksa, Munuainen, Sydän, Kieli ja Poskilihat. Tilauksesta

Kuljetamme eläimet itse omalla kalustolla teurastamolle. Eläimet teurastaa Liha Hietanen Oy  ja ruhot leikkaa ja pakkaa Pirkanmaan Lihapalvelu Oy Sastamalassa.