Ylämaankarjan liha


Kaikki myymämme naudanliha on omalla tilallamme kasvanutta Ylämaankarjan lihaa. Hidas kasvu ja luonnollinen, monipuolinen korsirehuruokinta ilman väkirehuja, viljaa, tekevät ylämaannaudan lihasta tummaa, lyhytsyistä ja vähärasvaista. Ruokimme eläimet ainoastaan omien luomutuotannossa olevien peltojen nurmirehuilla sekä luomuhyväksytyillä vitamiineilla ja kivennäisillä.

Kaikki nautamme, myös lihasonnit, viettävät koko elämänsä ympäri vuoden ulkona laidunalueillaan vapaasti liikkuen, syöden, märehtien ja nukkuen. Emot saavat hoitaa vasikoitaan noin 8-9 kk ikäiseksi asti, jonka jälkeen vasikat vieroitetaan, sonnit omalle ja hiehot omalle laitumilleen kasvamaan. Sonnit ovat teuraskypsiä noin 3 vuoden iässä ja hiehot noin 2 vuotiaina.

Myymämme liha on valmiiksi raakakypsytettyä, vakuumiin pakattua ja pakastettua ellei toisin mainita tai sovita. Sisäelimiä, kieltä, poskea ja erikoisempia paloja saatavissa tilauksesta.

Hinnaston ja varaston tilanteen löydät TÄÄLTÄ.

ruhonosatlaajempi_1

Niska  = Pitkään haudutettaviin ruokiin, poislukien mureat erikoispalat. Luullinen/Luuton keittoliha, Petite tender, Flat Iron steaks

Etuselkä = Pitkään haudutettaviin ruokiin. Luullinen/Luuton keitto- ja pataliha, kylkiribsit

Entrecoté = Grilliin tai pannulle. Palana tai valmiina pihveinä

Ulkofilee = Pihveihin tai isompana palana uunissa paistettavaksi. Palana tai valmiina pihveinä

Sisäfilee = Pihveiksi tai kokonaisena uunissa paistettavaksi. Palana tai valmiina pihveinä

Paahtopaisti = Kokonaiseksi uunipaistiksi, palaliharuokiin, mureutetut pihvit. Palana tai valmiit marmoripihvit

Sisäpaisti = Kokonaisena uunilihana, kääryleisiin, grillipihveiksi. Palana tai valmiina pihveinä

Kulmapaisti = Pitkään kypsytettäviin pataruokiin. Palana

Ulkopaisti = Haudutettaviin ruokiin, kastikkeisiin ja pataruokiin. Palana ja valmiina pataliha kuutioina, Picanha

Pyöröpaisti = Pitkään haudutettaviin ruokiin. Pataliha kuutioina

Rinta = Uunipataruokiin, savustukseen, luullisena keittolihaksi. Luuton rinta Brisket, luullinen keittoliha

Kuve = Grilliin, savustukseen, kääryleisiin. Flank steak, Bavette, Maminha

Kylki = Pitkään haudutettavaksi, grilliin. Kylkiribsit, Skirt steak

Lapa = Pitkään haudutettaviin ruokiin. Luuton keittoliha, käriste

Potka = Pitkään haudutettaviin ruokiin. Osso bucco

Häntä = Pitkään haudutettaviin ruokiin. Valmiina paloina

Muuta = Maksa, Munuainen, Sydän, Kieli ja Poskilihat. Tilauksesta

Eläimet teurastaa Liha Hietanen Oy Sastamalassa ja ruhot leikkaa, pakkaa ja jatkojalostaa Lihapalvelu Keijo Renfors Oy Sastamalassa tai Liha-aitta Vahekoski Ky Huittisissa.