Ylämaankarjan liha


Kaikki myymämme naudanliha on omalla tilallamme Ylöjärven Mutalassa luomutuotettua ylämaankarjan lihaa. Hidas kasvu ja luonnollinen korsirehuruokinta ilman väkirehuja, viljaa, tekevät ylämaannaudan lihasta maukasta, tummaa ja lyhytsyistä. Ruokimme eläimet ainoastaan omien luomutuotannossa olevien peltojen nurmirehuilla sekä luomuhyväksytyillä vitamiineilla ja kivennäisillä.

Kaikki nautamme, myös teuraseläimet, viettävät koko elämänsä ympäri vuoden ulkona laidunalueillaan vapaasti liikkuen, syöden, märehtien ja nukkuen. Kesäisin kaikki nautaryhmät laiduntavat ja talvisin ruokinta hoidetaan kuivaheinä- ja säilörehupaaleilla. Emot saavat hoitaa vasikoitaan noin 8-10 kk ikäiseksi asti, jonka jälkeen vasikat vieroitetaan, sonnit omalle ja hiehot omalle laitumilleen kasvamaan. Sonnit ovat teuraskypsiä noin 3 vuoden iässä ja hiehot noin 2,5 vuotiaina.

Myymämme liha on valmiiksi raakakypsytettyä, vakuumiin pakattua ja pakastettua ellei toisin mainita tai sovita. Valikoimassamme on myös erikoisempia paloja kuten esim. picanha ja tri tip/maminha rasvapinnalla sekä erilaisia maukkaita pihvivaihtoehtoja oyster steak, flat iron steak, skirt steak jne. Tutustu monipuoliseen valikoimaan ja varaston tämän hetkiseen tilanteeseen HINNASTO-sivulta. Isommasta erästä kerralla (esim. ravintola-asiakkaat tai lihalaatikoista kiinnostuneet) tai muuten vakituisesta tarjonnasta poikkeavia tuotteita haluavat, ottakaa rohkeasti yhteyttä. Pyrimme toteuttamaan toiveet mahdollisuuksien mukaan!

Kuljetamme eläimet itse omalla kalustolla teurastamolle. Eläimet teurastaa Liha Hietanen Oy  ja ruhot leikkaa ja pakkaa Pirkanmaan Lihapalvelu Oy Sastamalassa (aiemmin Liha-aitta Vahekoski Huittisissa). Lihat myydään pääosin suoraan tilalta lähialueen kuluttajille suoraan tilamyymälästä. Osa tuotteista löytyy myös jälleenmyyntipisteitä Kahvila-ravintola Mutalan Helmeltä sekä lähikaupasta M-Market Kaiharilta.