Ylämaankarjan lihan ominaisuudet


Ylämaankarjamme liha on laadukasta ruohoruokittua pihvikarjan lihaa. Luonnollinen korsirehuun perustuva ruokinta sekä pitkä kasvatusaika tekevät lihasta vahvan, ns. riistan makuista. Liha on tummanpunaista ja lyhytsyistä.

Eläimien vapaa liikkuminen ympäri vuoden ja jokaisen ryhmän, myöskin loppukasvatussonnien, vapaa laidunnus tuovan lihaan myös eettisen näkökulman. Emme tavoittele maksimaalisia ruhopainoja vaan tavoitteenamme on kasvattaa onnellisia, rodunomaisen elämän saaneita terveitä teuraseläimiä. Tilamme kuuluu sekä peltojen että nautaeläinten osalta luomuvalvontaan.

SHCC ry. on highland cattle -ylämaankarjan naudanlihatuotteiden markkinointia edistääkseen ja yhtenäistääkseen rekisteröinyt Laitumelta Lautaselle -tavaramerkin.

Yhteisömerkin käyttäjänä olemme Suomen Highland Cattle Club ry:n jäsentila ja olemme sitoutuneet noudattamaan yhteisömerkille määrättyjä säännöksiä.

Ostaessaan Laitumelta lautaselle merkittyjä tuotteita tilaltamme, voit varmistua että:

  1. Koko- ja jauheliha on 100%  puhdasrotuisen highland cattle -ylämaankarjan lihaa.
  2. Lihajalosteissa highland cattle – ylämaankarjan lihan osuus on vähintään 75% kokonaislihapitoisuudesta ja kaikki käytetty naudanliha on puhdasrotuisen highland cattle -ylämaankarjan lihaa.
  3. Kasvatuksessa on käytetty pääsääntöisesti karkearehuvaltaista ruokintaa.